Det globala finanssystemet – monster eller möjlighet?

Wihlborg Lybeck Lilja

Lager efter lager av finansiella instrument har skjutit in kilar mellan sparare, finansmarknadens aktörer och dess regleringsinstitutioner, och skapat ett komplext och alltmer svårkontrollerbart globalt finansiellt system.

Vad ska vi ha den globala finanssektorn till? Och varför är dess aktörer så lönsamma? Går denna koloss överhuvudtaget att reglera, och hur skall det gå till när dess aktörer anses så ”systemviktiga” att de kan skaka världsekonomin i dess grundvalar?

Välkommen att lyssna på Professor Clas Wihlborg och Johanna Lybeck Lilja. Clas Wihlborg är Professor i International Business vid Chapman University, Californien och medlem i inflytelserika European Shadow Financial Regulatory Committee (ESFRC) (https://www.ceps.eu/content/european-shadow-financial-regulatory-committee-esfrc.). Johanna Lybeck Lilja är Executive Advisor på Nordea och tidigare statssekreterare åt Peter Norman med ansvar för finansmarknadsreglering.

När?
Torsdag den 2 juni kl. 12.00–13.00. Lunchmacka serveras från 11.30.

Var?
Ohlinrummet, Handelshögskolan i Stockholm, Sveavägen 65

Hur?
Anmäl ditt deltagande till liberala.ekonomklubben@gmail.com, senast den 30 maj. Notera att klubbens nya regler innebär att medlemmar kan föranmäla och ta med sig en gäst på seminariet.

Har du inte betalat årsavgiften? Tack för att du sätter in 100 kr på föreningens plusgirokonto 24 91 25-6. Dubbelbetalningar betraktas som välkomna donationer som går oavkortat till klubbens verksamhet. Kom ihåg att anmäla till oss om du byter mailadress!

Vänliga hälsningar Styrelsen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.