Årsmöte 19 mars: Är det omoraliskt att skatteplanera?

Screen Shot 2018-03-14 at 17.37.26De senaste åren har den internationella diskussionen om skattekonkurrens och skatteplanering intensifierats, och gett upphov till såväl europeisk som svensk lagstiftning för att förhindra ”skatteundandragande”. Hur ska vi betrakta skatteplanering? Är det omoraliskt eller en central del av marknadsekonomin? Hur påverkar det inkomstfördelning och ekonomiska incitament? Är det företag som ska betala för välfärden och i så fall hur?

Dessa frågeställningar diskuteras av:

Jesper Roine, Docent i nationalekonomi vid SITE på Handelshögskolan i Stockholm, forskar om inkomst- och förmögenhetsfördelning och långsiktig ekonomisk utveckling

Karl Wennberg, Professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och Linköpings universitet, forskar om entreprenörskap, och studerar f.n. demografisk förändring och organisationers utveckling

Katarina Lundahl, Chefsekonom Unionen, Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund.

Samtalet leds av Andreas Bergström, tillträdande ordförande i Liberala Ekonomklubben

När?

Måndagen den 19 mars. Lunch serveras från kl 11.30. Seminarium från kl 12. Årsmöte från kl 13. Till årsmötet är bifogat dagordning, valberedningens förslag och verksamhetsberättelse.

Var?

Fores, Kungsbroplan 2. T-bana Centralen eller Rådhuset.

Hur?

Anmäl ditt deltagande till liberala.ekonomklubben@gmail.com, senast den 16 mars. Klubbens medlemmar kan ta med sig en föranmäld gäst.

Glöm inte att betala din medlemsavgift! Du sätter in 100 kr eller mer på föreningens plusgirokonto 24 91 2 5-6.

För mer information om Liberala ekonomklubben, se www.ekonomklubben.se.

Vänliga hälsningar Styrelsen

Det här inlägget postades i Årsmöte, Nyhet, Seminarium. Bokmärk permalänken.